Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Dapur Kekja :Telur masak merah
  • dah sedia ke belum?
  • Selawat Arzaq (murah rezeki)
  • Hai lama tak update
  • Tutorial : Blogskin mobile
  • Dapur Kekja :Sup Sayur
  • Dapur Kekja :Churros + Nutella
  • Dapur Kekja :Ikan goreng & Bayam masak air
  • Dapur Kekja :Wraps. (sejenis makanan)
  • Berkongsi ilmu.


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Dapur Kekja : Ayam perap (goreng)
    Tuesday, 9 February 2016 | 0Comment(s)
    segmen : #DapurKekja


    (gambar google memang ginilah bila perap , warna agak kuning sebab letak kunyit.
    bila dah goreng, warna coklat gelap rasanya. lupa lah tapi sedap! best makan dengan 
    nasi putih dan lauk berkuah. contohnya, sup sayur dll)

    Bahan :

    Seekor ayam yang dah dipotong kat kedai.
    (bahagian dada, simpan dalam peti)
    *Halia
    *8ulas bawang putih
    *1sudu besar lada hitam
    1 1/2 atau 2 sudu kunyit 
    garam
    ajinamoto


    Cara perap : 

    1- blander yang bertanda *
    2- tapis yang dah diblander.
    3- lumurkan pada ayam, kesemua bahan yang di atas.
    4- perap dalam 30minit
    5- Goreng!

    Done!


    FUTURE
    PAST